Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

28η Οκτωβρίου-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣΕίναι λίγες οι κατασκευές που επαναλαμβάνω με τα παιδιά και μία από αυτές είναι το καδράκι που φτιάχνουμε στις εθνικές εορτές. Την 28η Οκτωβρίου φτιάχνουμε το καδράκι με το πιατάκι, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες σε μία και συνήθως το επεξεργαζόμαστε  το πολύ 2 μέρες.
ΥΛΙΚΑ: 

ΧΑΡΤΙΝΟ ΠΙΑΤΑΚΙ-ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΠΙΑΤΑΚΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !)

ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ Ή ΕΛΙΑΣ Ή ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΡΤΟΝΙ 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΓΚΟΦΡΕ ΧΑΡΤΙ ΣΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ Ή ΠΛΕΞΟΥΔΑ ;)

ΟΣΠΡΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ(ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ)

1η δραστηριότητα: σχηματίζουν το όχι με τα όσπρια(ή με ότι άλλο υλικό έχετε πχ μικρά γκοφρέ μπαλάκια ή μπλε πούλιες) σε χαρτί ή χαρτόνι και όσα παιδιά μπορούν γράφουν και κάτι σχετικό με την επέτειο : ΑΕΡΑ, 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ κλπ Μπορείτε να το κάνετε και απευθείας στο πιάτο.

2η δραστηριότητα: κατασκευή μικρής σημαίας από χαρτί/χαρτόνι και φύλλα δάφνης(σε περίπτωση που δεν έχετε αληθινά)

3η δραστηριότητα: Στολισμός πίατου, όπως τα παιδιά θέλουν ή όπως την εικόνα 

extra δραστηριότητα: εάν υπάρχει υπολογιστής μαζί με τα παιδιά συλλέγετε τις εικόνες που αφορούν την εθνική εορτή.
Μερικές εικόνες που μπορείτε να εκτυπώσετε:

Είναι απλή κατασκευή παρότι έχει μεγάλη διαδικασία για να την κάνουν τα μικρά. Με όσα παιδάκια έχουμε κάνει αυτό το καδράκι το έχουν καταδιασκεδάσει, έβρισκαν ενδιαφέρον στην δραστηριότητα και ήταν πολύ περήφανα για τον εαυτό τους μόλις την τελείωναν και την έβλεπαν την εργασία τους κρεμασμένη. Ανυπομονούσαν να το στολίσουν στο σπίτι τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου