Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Τα παιδιά μας διδάσκουν πως να ζούμε!


15 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

1.ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

Ένα από τα πιο ισχυρά διδάγματα που μπορούμε να μάθουμε από αυτά τα όμορφα μικρά πλάσματα είναι το να μην φοβομαστε, και φυσικά μιλάμε για πράξεις που χρειάζονται θάρρος και όχι για εκείνες τις πράξεις που μας θέτουν σε κίνδυνο.Για να είμαστε  πιο ακριβής, μιλάμε για τους πολλούς φόβους που εμείς οι άνθρωποι έχουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας, οι φόβοι που είναι απλά ψευδαισθήσεις, όπως το φόβο για το άγνωστο, ο φόβος ότι θα κριθεί, ο φόβος της απόρριψης, ο φόβος για το τι επιφυλάσσει το μέλλον μας κλπ ..
2.ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΤΟΜΟ!
 Έχετε παρατηρήσει τον θαυμασμό που έχουν στα μάτια τους όταν σε κοιτάζουν και ας σε βλέπουν πρώτη φορά? Αυτή η λάμψη που έχουν τα ματάκια τους...Βλέπουν ότι όλοι είναι ιδιαίτεροι και ξεχωριστοί, δεν έχουν κάποια αμφιβολία για το τι είναι ο καθένας και δεν ξεχωρίζουν με βάση τα χαρακτηριστικά τους!
3.ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΜΑΣ!
Τα παιδιά λειτουργούν με το ένστικτο τους, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην χάνουν σημαντικές εμπειρίες στην ζωή τους, μην ξεχνάτε ότι και από τις άσχημες εμπειρίες μαθαίνουμε...
4.Η ΛΕΞΗ-ΚΛΕΙΔΙ  ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΜΕΛΙΑ
Τα μικρά είναι ανέμελα, δεν τα κυριεύει ο φόβος και η αμφιβολία όπως κάνουν οι μεγάλοι! Εάν καταφέρουμε να αποφύγουμε τους φόβους και τις αμφιβολίες μας για τα πάντα, εαν σταματήσουμε λυπόμαστε για διάφορα ανούσια πράγματα τότε θα γίνουμε και εμείς παιδιά πάλι!
5. ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ Ή ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ.
Απλά ας παρατηρήσουμε πως δρουν τα μικρά γύρω μας.. ξέρουν τι θέλουν και αυτό προσπαθούν να το κατακτήσουν και όταν το καταφέρουν το ζουν στο έπακρο... με όλη τους την καρδιά και την ψυχή..
6. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ
Καταρχήν ξέρουν τι θέλουν, κάνουν τα πάντα να το έχουν, το ζουν στο φουλ των δυνατοτήτων τους και με αυτό τον τρόπο είναι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ! Τόσο απλό.
7. ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
Δεν νοιάζει στα παιδιά εάν κάποιος θα τον πει κλαψιάρη ή παραπονιάρη ή γκρινιάρη ή χαζοχαρούμενο... εκφράζουν τα συναισθήματά τους ελεύθερα..εσείς αν σας δώσουν ένα δώρο σε δημόσιο χώρο θα τσιρίξετε από χαρά ή θα την καταπιείτε για να μην σας κοιτάξει ο κόσμος γύρω σας?... το παιδί δεν δίνει σημασία σε αυτά..
8. ΑΓΑΠΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ
Αγαπάνε χωρίς όρια, κανόνες και ανταλλάγματα! Σκεφτείτε τον ήλιο που λάμπει για να μας ζεσταίνει και να έχουμε μια φωτεινή μέρα,το κάνει χωρίς να μας ζητήσει αντάλλαγμα, ποτέ δεν γύρισε στη γη να πει "εε εσύ μου χρωστάς"...έτσι και το παιδί μας ζεσταίνει την ψυχή μας και φωτίζει την ζωή μας...χωρίς να περιμένει το ίδιο και από εμάς!
9.ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ
Τα μικράκια, πριν οι μεγάλοι τους διδάξουν να κρατάνε τα πράγματα τους για τον εαυτό τους, "δίνουν και χαρίζουν" μέσα από την καρδιά τους.. 
"Από δική μου εμπειρία ξέρετε στο σχολείο πόσα παιδιά έχουν δώσει κάτι σε ένα φιλαράκι τους δείχνοντας του έτσι την αγάπη του, και έρχονται την επόμενη μέρα ο γονιός του παιδιού και μου λέει να πω στη μαμά ή στο παιδί που του έδωσε το δωράκι να το φέρει πίσω? "
10.ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
Τα παιδιά συγχωρούν πολύ πιο εύκολα..από εμάς τους μεγάλους.. Αν κάνεις κάτι στο παιδί, τους ζητάς συγνώμη και σε συγχωρεί..αν σου κάνουν κάτι, από την στιγμή που θα πληγωθείς..δεν χωράει η συγχώρεση..
Αυτός που δεν μπορεί να συγχωρέσει τους άλλους, γκρεμίζει τις γέφυρες που θα χρειαστεί ο ίδιος για να περάσει. Γιατί κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να τον συγχωρούν.Thomas Fuller
11. ΝΑ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Τα παιδιά λένε την αλήθεια..αυτό που έχουν στο μυαλό τους, αυτό που αισθάνονται και αυτό που πιστεύουν...σε αντίθεση με μας που πολλά από αυτά δεν τολμάμε να τα λέμε..
12.ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε:  "Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση. Γιατί η γνώση είναι περιορισμένη, ενώ η φαντασία αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο, την τόνωση της προόδου, δίνοντας ζωή σε εξέλιξη. Είναι, κατά κυριολεξία, ένας πραγματικός παράγοντας στην επιστημονική έρευνα. "
13.ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Πιστέψτε τον εαυτό σας, γιατί αν δεν το κάνετε πρώτα εσείς, πως θα το κάνουν οι άλλοι? 
14. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ
"Μην περιορίζετε τον εαυτό σας. Πολλοί άνθρωποι περιορίζονται σε ό, τι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν. Μπορείτε να πάτε εκεί που το μυαλό σας το επιτρέπει.Ότι πιστεύετε, να θυμάστε, μπορείτε να το επιτύχετε. " Mary Kay Ash
Με όλα αυτά που γίνονται δίπλα μας, στην καθημερινότητα μας, όλες αυτές οι δυσκολίες της ζωής μας..δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε όνειρα! Τα παιδιά όμως το κάνουν και ας αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες, ακόμα και όταν εμείς οι μεγάλοι δεν να αφήνουμε να κάνουν όνειρα, αυτά θα το κάνουν, θα βρουν τον τρόπο ;) Ας παραδειγματιστούμε...
15.ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ 
Ας το κάνουμε όπως τα μικρά, που ζούν το παρόν χωρίς να σκέφτονται το αύριο... 
Αυτό το άρθρο το διαβάζω ξανά και ξανά... είναι τόσο αλήθεια όλα αυτά που λέει.. το ξέρω είναι δύσκολο να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας...αλλά αν προσπαθήσουμε να γίνουμε για λίγο παιδιά θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι! Αννα xxx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου